Nyheter

Mittbacken som vill mer än försvara

Victor Nilsson Lindelöf är redan som 22-åring landslagets mittbacksstjärna och han lär vara det en bra bit in i framtiden. Men han har också offensiva kvalitéer och vill bidra mer vid fasta situationer. - Jag är väldigt väl medveten om hans önskemål, säger förbundskaptenen Janne Andersson.(TT)
Publicerad 13 november 2016

Trots målet vid en hörna mot Bulgarien i VM-kvalet i oktober fick Nilsson Lindelöf enbart defensiva uppgifter mot Frankrike på Stade de France i fredags.

Något han inte uppskattade men accepterade.

””

Lämnat målgaranti

Janne Andersson:

””

Andersson köper Nilsson Lindelöfs resonemang.

””

Men mot Frankrike ville han ha mittbacken kvar defensivt vid fasta situationer. I stället skickades lagkaptenen Andreas Granqvist fram när Sverige fick hörnor.

I grund och botten är det ett beslut som beror på att Andersson, även om han inte säger det rent ut, värderar Nilsson Lindelöf som lagets främste försvarare.

””

Nya rykten

Samtidigt som landslaget slickade såren efter den bittra 1-2-förlusten fortsatte spekulationerna i portugisiska medier om Nilsson Lindelöfs framtid i Benfica. Innan transferfönstret stängdes i månadsskiftet augusti/september placerades han i Chelsea.

Nu uppges Manchester United vilja köpa honom i januari. José Mourinhos och Zlatan Ibrahimovics United är svårt skadedrabbat på mittbackspositionerna. Både Chris Smalling och Eric Bailly är borta en längre tid.

Nilsson Lindelöf rycker mest på axlarna åt spekulationerna.

””

Victor Nilsson Lindelöfs kontrakt med Benfica gäller fram till 2020 och enligt TV4 Fotbollskanalen har Benfica en utköpsklausul på 30 miljoner euro, runt 300 miljoner kronor.

TT