Annons
Nyheter

Nilsson: "Man får chansa lite"

Överlägsen vinnare av elitseriens skytteliga - som 19-åring. Nu har Sverige blivit för litet för Lukas Nilsson. I sommar lämnar supertalangen Ystad för storklubben Kiel. - Man får chansa lite, säger vänsternian inför helgens OS-kval.(TT)
Publicerad 7 april 2016

Mitt under sin mästerskapsdebut i Polen-EM i vintras höll Lukas Nilsson en presskonferens och förkunnade att han skrivit på för den tyska storklubben Kiel.

””

TT: Chansa?

””
Annons

"Svartnade för ögonen"

Så sent som i december flyttade 19-åringen från föräldrahemmet till en egen lägenhet vid järnvägsstationen i Ystad. Nu måste han snart säga upp kontraktet. I juli flyttar han till Tyskland.

””

Kim Andersson - Sveriges främste spelare under tiden efter "Bengan Boys"-epoken - ser sin klubb- och landslagskamrat som ett i det närmaste unikt handbollslöfte.

””

Nilsson själv ser och lär av Andersson, som i höstas återvände till Ystads IF och elitserien.

””

Vänsternian vann grundseriens skytteliga överlägset med 215 mål på 31 matcher och hans Ystads IF är i kvartsfinal mot Malmö. Ett tag snurrade det dock på för snabbt för talangen. I februari tvingades han bryta derbyt mot Lugi och ta en paus från handbollen i några matcher.

””

"Först ska man bli uttagen"

TT: Hur ser du på mästerskapsdebuten där du svarade för 24 EM-mål?

””

Nu vill han gärna föra Sverige till OS i Rio de Janeiro via ett framgångsrikt kval i Malmö Arena mot Iran, Slovenien och Spanien.

TT: Hur skulle det vara att få spela ett OS?

””

TT: Det blir du nog.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons