Annons
Nyheter

Ny miserabel afton för Rögleförsvaret

Nytt i kassen skulle täppa igen ett läckande Rögleförsvar. I stället blev det en uppvisning av ett ångande Djurgården - och en mardrömsafton på hemmais för nya Justin Pogge och hans Rögle. - Killarna måste ju börja våga spela, sade tränare Anders Eldebrink till C More efter tunga 2-6.(TT)
Publicerad 5 oktober 2017

Trots seger senast har Rögleförsvaret läckt som ett durkslag i inledningen av SHL-säsongen. I hemmamatchen mot Djurgården skulle nya kanadensaren i mål, Justin Pogge, debutera för att täppa igen det försvar som släppt in 24 baklängesmål på blott fyra matcher.

I stället blev det ännu en miserabel kväll för Rögleförsvaret.

Annons

Mardrömsdebut för Pogge

Marcus Fagerudd från distans, via en Rögleklubba, inledde målskyttet för bortalaget en bit in på första perioden.

Några minuter senare lyfte Henrik Eriksson in 2-0 på en målvaktsretur. Efterlängtat om inte annat för Dif-grovjobbaren - som gick hela förra säsongen utan nätkänning.

Kvällen skulle bli ännu finare för Eriksson - men framförallt ett oändligt antal resor värre för Justin Pogge och hans Rögle, då Djurgårdspuckarna skulle fortsätta rinna igenom likt pastavatten.

Med numerärt överläge och en chans att ta sig tillbaka in i handlingen i period två så gick Pogge ut bakom kassen för att starta ett anfall. I stället bjöd han Henrik Eriksson helt öppet mål, som innebar att Dif-spelaren sensationellt blev tvåmålsskytt.

Snittet höll sig

Det skulle också Rene Bourque bli. Det första i andra perioden med ett skott som inte såg helt otagbart ut. Det andra precis i inledningen av tredje, med ännu mer Röglehjälp, då hemmabackarna på ett underligt sätt lyckades tråckla in Dif:s femte för dagen på egen hand mellan benen på stackars Pogge.

””

Andreas Engqvist skulle också göra ett sjätte Djurgårdsmål, vilket blev bortalagets sista för dagen. Med andra ord höll sig Rögles mindre smickrande snitt på två insläppta per period (om man räknar bort övertidsperioder) även över omgång fem. För Djurgården blev det tredje raka segern.

Att Ludvig Rensfeldt och Edwin Hedberg under matchen gjort varsitt fint PP-mål var föga tröst för de grönklädda i Ängelholm.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons