Annons
Nyheter

Norrköping föll: "Inget att förlora"

IFK Norrköping har ett berg att bestiga nästa vecka. Efter 1-3 borta mot Rosenborg krävs det en jätteprestation på hemmaplan för att gå vidare i Champions League-kvalet. - Vi har inget att förlora nästa vecka, säger målskytten Sebastian Andersson till NT.(TT)
Publicerad 13 juli 2016

Det var en blek kopia av mästarlaget IFK Norrköping som ställde upp på Lerkendal i Trondheim. Första halvleken var förvisso jämn, men domarens signal efter halvtidsvilan blåste igång vad som mest liknade en östgötsk nattmara.

Vi tar bedrövelsen steg för steg.

Annons

Minut 48: 19-årige målvakten Andreas Vaikla står för en prakttavla och missbedömer Hólmar Eyjólfssons nick. Vaikla hinner ner till sin vänstra stolpe men bollen smiter förbi. 0-1.

Minut 62: Pål André Helland får kriminellt opressad vandra in i planen och placera in ett lågt vänsterskott i samma hörn som det första målet rullade in i. 0-2.

Minut 65: Surfande på en självförtroendevåg lyckas Yann-Erik de Lanlay böja in ett otagbart skott i bortre krysset från sin vänsterposition. 0-3.

"Blandade känslor"

De 17 usla minuterna i början av andra halvlek blev droppen för nye managern Jens Gustafsson och hans mannar. "Peking" ryckte upp sig - även om de fortsatte låta Helland skövla fram längs kanten - och när Sebastian Andersson för andra matchen i rad hittade rätt med pannan var det en alldeles avgörande reducering han tryckte in.

””

Den första halvan av dubbelmötet slutade 1-3 och nu måste "Peking" vinna med åtminstone 2-0 på hemmaplan för att gå vidare till tredje omgången av Champions League-kvalet, tack vare bortamålsregeln.

””

Djävulsk uppgift

En tuff uppgift mot ett Rosenborg som har spelat gruppspel i Champions League hela elva gånger. En djävulsk uppgift för ett IFK Norrköping som under sommaren har tappat målkungen Emir Kujovic och poängleverantören Arnór Ingvi Traustason.

Förstemålvakten David Mitov Nilsson är långtidsskadad och Andreas Vaikla kommer att få repa rejält med mod efter sin tavla när IFK Norrköping ska försöka vända underläget i returen den 20 juli.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons