Nyheter

Olsson älskar livet i Premier League

Åttonde raka säsongen i West Bromwich. Jonas Olssons känslor för Premier League svalnar aldrig. - Det är en liga som är fantastisk på alla sätt, säger svensken. Jonas Olsson, 32, låter som en supporter när han beskriver den engelska högstaligans alla fördelar.(TT)
Publicerad 7 augusti 2015

Jonas Olsson, 32, låter som en supporter när han beskriver den engelska högstaligans alla fördelar.

””

Han myser över att mindre klubbar i Premier League som Bournemouth och Leicester tack vare de enorma tv-pengarna kan sno åt sig toppspelare från kontinentens toppklubbar.

””

Helgens säsongstart är Olssons åttonde på raken i West Bromwich. Lojaliteten till klubben har gjort honom till en respekterad figur hos lagkamraterna i omklädningsrummet och bland supportrarna i Birmingham.

"Ligan är global"

””

32-åringen refererar till medieuppbådet under klubbens träningsläger i Österrike och USA.

””

Den svenske landslagsbacken hade ett knackigt fjolår. Han led av skador och var stundtals petad. Nye tränaren Tony Pulis blev räddningen. Han är känd för att vara rakt på sak, pragmatisk och defensivt skolad. Pulis anlände under vintern förra säsongen, fixade nytt kontrakt och har vigt sommarmånaderna åt att drilla fyrbackslinjen till förbannelse. En jackpott för West Bromwich, om du frågar Olsson.

Mildare konkurrens

””

Pulis tror dessutom på svensken. Även om han inte är lika given som för två-tre säsonger sedan tyder det mesta på att Olsson kniper en startplats i premiären. Den skotske tränaren spelar ofta mittbackar som ytterbackar vilket gör konkurrensen mildare centralt.

””

Olsson tror på Chelsea

Utöver en stark backlinje förlitar sig West Bromwich på vassa anfallsduon Saido Berahino och Rickie Lambert (ny från Liverpool).

””

Vad gäller ligatiteln är Olsson osäker, men räknar med att Chelsea kan återupprepa förra årets triumf. De har ligans bästa tränare och den starkaste truppen, menar han.

””

TT