Annons
Nyheter

Persson: "I slutändan var det rätt"

Mitt under ett pågående världsmästerskap gick Nord- och Sydkorea tillsammans till ett pingislag. Efter beslutet fick Internationella bordtennisförbundet kritik för att ha frångått sitt reglemente.(TT)
Publicerad 3 maj 2018

Under ett möte med Internationella bordtennisförbundets (ITTF) Board of Directors, där Jörgen Persson är medlem, kom beskedet att damlagen i Nordkorea och Sydkorea bildar ett gemensamt lag och tar en plats i semifinalspelet av lag-VM i Halmstad.

””

"Kan förstå den kritiken"

Annons

Han var själv med 1991 - då Persson vann singelturneringen och Sverige vann lag-VM - i Chiba, Japan, när nationernas damlag senast spelade som ett lag. Då slutade det med ett guld för Korea.

””

Det oväntade beslutet möttes med en stående ovation, berättar Svenska bordtennisförbundets ordförande Petra Sörling för TT.

””
””

Att frångå sitt reglemente och låta två nationer bilda ett lag mitt under ett mästerskap, precis innan en kvartsfinal, var något som ITTF fick kritik för under en presskonferens i Halmstad arena.

””

"Ett perfekt läge"

Nyligen möttes Nordkoreas diktator Kim Jong-Un och Sydkoreas president Moon Jae-In i ett historiskt toppmöte och relationerna mellan länderna verkar ha tinats upp något.

””

Under vinter-OS i Sydkorea tågade ländernas trupper in på invigningen under gemensam flagg och ställde upp med ett enat lag i damernas ishockeyturnering.

””

Sveriges utrikesminister Margot Wallström uttalar sig på Twitter om det enade laget.

"Jag välkomnar beslutet att Nord- och Sydkorea har bestämt sig för att gå samman i VM i Sverige", skriver Wallström.

Nordkoreas herrlag har inte gått vidare till slutspel så där kan det inte bli något enat lag.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons