Nyheter

BP sparkar Pimenta: "Brustit i sitt ansvar"

Efter anklagelserna om mobbning, rasism och sexism får tränaren Luis Pimenta sparken från Brommapojkarna. - Det finns delar i ledarskapet som bryter mot vår värdegrund, säger klubbdirektören Henrik Nilsson.(TT)
Publicerad 5 september 2018

Det var i Aftonbladet som flera spelare anonymt vittnade om en kultur präglad av pennalism och mobbning i omklädningsrummet.

Efter tidningens granskning tog Pimenta timeout och BP tillsatte en utredning för att undersöka uppgifterna. En utredning som nu lett till att både Pimenta och den assisterande tränaren Goncalo Pereira får lämna klubben.

””

På klubbens webbplats skriver BP att utredningen bekräftar delar av artikelns innehåll, som sammantaget gör det tydligt att tränarna inte har förtroende i spelartruppen eller i föreningens klubbledning samt styrelse.

””

Utredningen fortsätter

TT: På vilket sätt fortlöper utredningen?

””

TT: Är det fler personer än Pimenta och Pereira inblandade?

””

Spelaren Erik Figueroa säger till Expressen att det har varit omtumlande dagar, men att det bara varit en tidsfråga om Pimenta ska få sparken efter artikeln i Aftonbladet.

””

Ny tränare tills vidare

Pimenta bemötte i måndags själv kritiken i ett pressmeddelande där han erkände att han har använt ord som "balls" och "pussy", men menade att det är vanligt förekommande uttryck i omklädningsrum inom seniorfotbollen.

"Efter en ödmjuk självrannsakan förstår jag att de två uttrycken, som användes på engelska, får en annan betydelse och en sexuell konnotation när de översätts till svenska", sade Pimenta i pressmeddelandet.

Klubben arbetar med att hitta ersättare till tränarna och tills vidare tar Roger Palmgren, akademichef pojk i BP, över huvudansvaret.

TT