Annons
Nyheter

"Pittsburgh-hockey" ska lyfta Vancouver

Ny tränare och "Pittsburgh-hockey". Det ska ta Vancouver tillbaka till slutspel. - Vi har varit lite för tillbakadragna de senaste åren, säger Henrik Sedin. Vancouver missade slutspel för andra året i rad och tränaren Willie Desjardins fick sparken.(TT)
Publicerad 6 oktober 2017

Vancouver missade slutspel för andra året i rad och tränaren Willie Desjardins fick sparken. Och senast laget nådde Stanley Cup, var det kanske inte i klubbens bästa intresse.

””

Truppen är fortfarande ung. Men kraven är högre hos nye tränaren Travis Green, hämtad från Utica Comets i AHL.

””
Annons

"Som Pittsburgh"

TT: Hur vill han att ni ska spela?

””

Förra säsongen avslutades med åtta raka förluster. Vancouver gjorde bara 182 mål, bottenrekord i klubbens historia. Ett problem var utdelningen i powerplay. Något Sedin tror att nyförvärvet Sam Gagner kan lösa.

””

Minusstatistiken "en tillfällighet"

Förra säsongen hade Henrik en poängmässigt normal utdelning sett till de senaste åren: 50 poäng och assistbäst i laget med 35 framspelningar. Men -27 i plus/minus-statistiken stack ut. Anmärkningsvärt för en spelare som tidigare bara hamnat på minus en gång: -2 debutsäsongen 2000-2001.

””
””

Säsongens mäktigaste upplevelse var när Henrik, som fjärde svensk, nådde 1 000 NHL-poäng.

””

Henrik och tvillingbrodern Daniel har fyllt 37 år och säsongen kan bli deras sista. Kontrakten går ut nästa år, och får duon inte fortsätta i Vancouver är nog hockeykarriären över.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons