Annons
Nyheter

Ekholm: "Segern satt fint"

Defensivt spel och en storspelande målvakt tog Nashville till seger i den fjärde Stanley Cup-kvartsfinalen borta mot Winnipeg. Fjolårsfinalisten vann med 2-1 och utjämnade matchserien till 2-2. Nashvilles finländske målvakt Pekka Rinne räddade 32 skott och valdes till matchens bästa spelare.(TT)
Publicerad 4 maj 2018

Nashvilles finländske målvakt Pekka Rinne räddade 32 skott och valdes till matchens bästa spelare.

””

Efter 4-7 senast och dessutom bortaplan trodde inte många på Nashville-seger. Winnipeg hade inte förlorat på hemmaplan sedan i slutet av februari.

””
Annons

"Kommer att bli tufft"

Ryan Hartman gjorde 1-0 för Nashville i slutet av den första perioden. P K Subban satte det matchavgörande 2-0-målet 14.36 in i andra perioden. Forsberg slog fram en delikat passning till Subban och Viktor Arvidsson hoppade över pucken så Subban kunde få pucken mot mål.

Inte förrän i slutminuten av matchen fick hemmalaget sitt tröstmål, av Patrik Laine i power play.

””
””

Backen Mattias Ekholm gjorde en stark försvarsinsats och valdes till matchens andra stjärna bakom Pekka Rinne.

Även fjolårsvinnaren Pittsburgh utjämnade till 2-2 i sin kvartsfinalserie mot Washington genom segern med 3-1.

Pittsburghs Carl Hagelin var tillbaka efter sin skada som hållit honom borta i elva dagar. Han spelade med stort visir vilket antyder att han haft en ansiktsskada. Det var också hans första match efter att ha blivit pappa för första gången.

””

"Vi spelade stabilt"

Jake Guentzel ledde Pittsburgh till segern med två mål, det första och det sista och leder nu slutspelets poängliga med 21.

Patric Hörnqvist fick en assistpoäng till Jevgenij Malkins 2-1-mål. Washingtons Nicklas Bäckström svarade för en målgivande passning till TJ Oshies 1-2.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons