Nyheter

Vibe: "Tusentals meddelanden på Instagram"

En hyllad skyttekung är tillbaka i IFK Göteborg. Själv vill Lasse Vibe dock dämpa supportrarnas höga förväntningar något. - Det är ju ett annat läge nu, säger 32-åringen. Lasse Vibe värvades till IFK Göteborg sommaren 2013.(TT)
Publicerad 3 april 2019

Lasse Vibe värvades till IFK Göteborg sommaren 2013. När dansken drog vidare, till engelska Brentford två år senare, hade han hunnit med en skytteligaseger och totalt 31 mål på 56 matcher.

Det har "Blåvitt"-supportrarna inte glömt.

””

Tid i frysboxen

Det är dock helt annat läge i IFK Göteborg nu än under danskens första sejour. Klubben kämpar med en ansträngd ekonomi och har en väldigt ung trupp till följd av det.

Dessutom har Vibe själv suttit i frysboxen i kinesiska Changchun Yatai under hösten. Anfallaren hoppas därför att supportrarna kan ha lagom höga krav på honom.

””

Inte i matchform

Förhoppningen är att Vibe kan vara spelklar redan till hemmapremiären mot Elfsborg på söndag. Matchformen räcker dock knappast för spel i 90 minuter än, medger han själv.

IFK Göteborg föll tungt mot AFC Eskilstuna i den allsvenska premiären i helgen och har tippats som ett bottenlag av många bedömare. Frågan är om Lasse Vibe kan bli den frälsare som många blåvita supportrar nu hoppas på.

””
””

TT