Annons
Nyheter

Rakell om VM-chansen: "Lite revanschsugen"

Han skulle ha spelat i stjärnfyllda World Cup - men den drömmen gick i kras och slutade på sjukhus. Nu kommer Rickard Rakell in i Tre Kronor som en av nyckelspelarna i VM. - Jag hade så otur man kan ha, nu är jag lite revanschsugen, säger Anaheimstjärnan.(TT)
Publicerad 2 maj 2018

Den 24-årige forwarden är ett av tre nytillskott i Tre Kronor sedan helgens VM-genrep Sweden Hockey Games.

Landslaget tränade för första gången i Köpenhamn på onsdagen och förutom Rakell är även hans lagkamrat från Anaheim, backen Hampus Lindholm, och Detroitforwarden Gustav Nyquist, nya i truppen.

Annons

Rakell skulle egentligen ha varit med i World Cup förra hösten, men efter bara en träningsmatch hamnade han på sjukhus i Göteborg och fick opereras för sviterna av en sprucken blindtarm.

Kompisar från förr

Nu får han i stället göra sin första stora landslagsturnering i VM i Danmark och tog plats direkt i en tilltänkt förstakedja med Mika Zibanejad, New York Rangers och Mattias Janmark, Dallas.

””

Sedan blindtarmen satte stopp för World Cup har Rakell klivit fram som en av de hetaste svenska målskyttarna i NHL. Förra säsongen var han svenskbäst med 33 mål, den här säsongen förbättrade han det till 34. Bara stjärnskottet William Karlsson, Vegas, var bättre med sina 43.

””

"Alltid varit sån"

Han hade mer press på sig inför den här säsongen, men tycks oberörd över sånt.

””

Tre Kronor vann ju VM-guld i fjol och Rakell har höga förväntningar inför årets turnering, premiär mot Vitryssland på fredag kväll:

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons