Nyheter

Retfullt enkelt för "Piraten"

On Track Piraten har vunnit flest lopp på V75-spelet. Debutsegern kom den 14 augusti 2013 på Solvalla. På lördagen kom seger nummer 32 på Färjestads travbana. - De gjorde allt för att besegra On Track Piraten men han vann ändå retfullt enkelt, konstaterade segerkusken Rikard Skoglund.(TT)
Publicerad 9 mars 2019

Rikard Skoglund fick chansen för tredje gången bakom en av landets mest populära hästar. Och det blev en ny imponerande triumf.

Det blev dock en tuff inledning då Lutfi Kolgjini försvarade sin ledning med Target Kronos och On Track Piraten tvingades trava utvändigt ledaren. Efter ett stillsamt mellanvarv tryckte Skoglund upp farten igen och ledaren blev ett enkelt byte.

Segermarginalen hela sju längder och vinnartiden 1.13,1. En bra tid på den kladdiga banan.

””

"Blev ett tufft lopp"

"Piraten" har vunnit rikstotolopp på tio svenska travbanor. Elvaåringen har också segrat i storlopp på Vincennes-banan i Paris och i Hamburg.

Segern i Färjestads jubileumslopp var den tredje i ordningen. Han vann även det klassiska storloppet 2016 och 2017 med Johnny Takteer i sulkyn.

””

Världens bästa dalahäst laddar nu upp inför Olympiatravets uttagningar som börjar på Solvalla om tre veckor.

Vann från spetsOn tr

Bergsåkerskusken Rikard Skoglund vann även med Perfect Dynamite på V75-spelet. Ägaren och amatörtränaren Ante Lisell kunde se sin häst vinna från spets.

””

Skoglunds vinnare var stora favoriter på V75-spelet och det blev bara drygt tre tusen kronor i utdelning för sju rätt. Ingen utdelning på fem rätt vilket innebär jackpot nästa lördag på Mantorp.

TT