Annons
Nyheter

Storseger för Elfsborg mot Hammarby

Förlust trots storspel senast. Raka motsatsen i hemmapremiären. Elfsborg slog Hammarby med 4-1 efter bland annat två straffmål och ett snöpligt självmål. Mot Häcken i söndags ägde Elfsborg stora delar av matchen, men förlorade poängen. Mot Hammarby blev matchbilden den omvända.(TT)
Publicerad 7 april 2016

Mot Häcken i söndags ägde Elfsborg stora delar av matchen, men förlorade poängen.

Mot Hammarby blev matchbilden den omvända. Två blixtrande inledningar i respektive halvlek gav två mål för Elfsborg och rejäl uppförsbacke för Hammarby. Att "Bajen" dessutom fick två straffar emot sig gjorde inte saken bättre för gästerna.

Annons

Det hade bara gått knappt sex minuter av matchen när Viktor Prodell gav Elfsborg ledningen med en nick.

Nästa Elfsborgsmål kom drygt två minuter efter pausvilan. Simon Hedlund fälldes av Arnór Smárason i straffområdet och Viktor Claesson dundrade in 2-0.

Ovan backlinje

Men i övrigt dominerades matchen av Hammarby, trots en rejält ommöblerad startelva. Bland annat hade sjukdomar och skador tvingat Nanne Bergstrand att sätta yttermittfältarna Fredrik Torsteinbö och Arnór Smárason som ytterbackar.

"Bajen" klev upp högt och pressade Elfsborg till en lång rad felpassningar och dåliga uppspel. Utdelningen på övertaget lät dock vänta på sig, och när den väl kom tog det inte lång tid innan nästa kalldusch.

Hammarby blev utbuat av den rekordstora hemmapubliken i samband med 1-1-matchen mot Östersund i måndags. Den här gången höll publikens stöd, för det fanns ett högröstat grönvitt gäng på ena kortsidan, matchen ut.

Orsakade två straffar

Men till skillnad från i premiären hade Elfsborg de berömda marginalerna på sin sida den här gången. Mitt i Hammarbys kvitteringsjakt kom ytterligare ett gulsvart mål. Ögmundur Kristinsson räddade visserligen Simon Hedlunds skott, men inte bättre än att bollen gick via Hammarbybacken Richard Magyar och i mål.

Arnór Smárason hade dessförinnan visserligen fått en liten revansch för straffen han orsakat genom att själv sätta en straff till 1-2. Men så orsakade han ytterligare en straff med en kvart kvar att spela...

Symptomatiskt nog var Ögmundur Kristinsson oerhört nära en räddning den här gången också, men Elfsborgsmittfältaren Marcus Rohdéns skott letade sig ändå in i mål och allt hopp om att få återvända till Stockholm med poäng försvann definitivt.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons