GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Rosenqvist får ny DTM-chans

Den gångna helgen - 20-21 augusti - fick den svenske racingföraren Felix Rosenqvist chansen att köra i DTM för Mercedes, sedan ordinarie fransmannen Esteban Ocon flyttats till formel 1-stallet Manor. Och debuten i den tyska standardbilsserien gick bra för 24-årige Rosenqvist.(TT)
Publicerad 24 augusti 2016

Den gångna helgen - 20-21 augusti - fick den svenske racingföraren Felix Rosenqvist chansen att köra i DTM för Mercedes, sedan ordinarie fransmannen Esteban Ocon flyttats till formel 1-stallet Manor. Och debuten i den tyska standardbilsserien gick bra för 24-årige Rosenqvist. Han kom på tionde plats i Moskva och blev därmed första Mercedes-förare sedan 2007 att ta poäng i sin första DTM-start.

Nu är Felix Rosenqvist klar för en fortsättning även i den kommande deltävlingen på Nürburgring 10-11 september.

"Att ta poäng i Moskva var onekligen en bra start och mer än jag hade förväntat mig, så jag kommer att ta det därifrån och försöka göra ett bra jobb igen i Eifelbergen", säger Rosenqvist i ett pressmeddelande.

Häromdagen blev Rosenqvist klar för den kommande säsongen i formel E-serien, som inleds den 9 oktober. Det i kombination med det utökade DTM-uppdraget och fortsatt tävlande i Blancpain GT Series innebär att Felix Rosenqvist avslutar sin säsong i den amerikanska formelbilsserien Indy Lights, där han under säsongen vunnit tre lopp.

TT