Nyheter

Rosenqvist får ny DTM-chans

Den gångna helgen - 20-21 augusti - fick den svenske racingföraren Felix Rosenqvist chansen att köra i DTM för Mercedes, sedan ordinarie fransmannen Esteban Ocon flyttats till formel 1-stallet Manor. Och debuten i den tyska standardbilsserien gick bra för 24-årige Rosenqvist.(TT)
Publicerad 24 augusti 2016

Den gångna helgen - 20-21 augusti - fick den svenske racingföraren Felix Rosenqvist chansen att köra i DTM för Mercedes, sedan ordinarie fransmannen Esteban Ocon flyttats till formel 1-stallet Manor. Och debuten i den tyska standardbilsserien gick bra för 24-årige Rosenqvist. Han kom på tionde plats i Moskva och blev därmed första Mercedes-förare sedan 2007 att ta poäng i sin första DTM-start.

Nu är Felix Rosenqvist klar för en fortsättning även i den kommande deltävlingen på Nürburgring 10-11 september.

"Att ta poäng i Moskva var onekligen en bra start och mer än jag hade förväntat mig, så jag kommer att ta det därifrån och försöka göra ett bra jobb igen i Eifelbergen", säger Rosenqvist i ett pressmeddelande.

Häromdagen blev Rosenqvist klar för den kommande säsongen i formel E-serien, som inleds den 9 oktober. Det i kombination med det utökade DTM-uppdraget och fortsatt tävlande i Blancpain GT Series innebär att Felix Rosenqvist avslutar sin säsong i den amerikanska formelbilsserien Indy Lights, där han under säsongen vunnit tre lopp.

TT