Annons
Nyheter

Rysk OS-etta stängs av för dopning

Den ryska släggkastaren Tatjana Beloborodova (tidigare Lysenko), OS-guldmedaljör i London 2012, har stängts av för dopningsbrott, meddelar Internationella friidrottsförbundet IAAF. Enligt ryska medier lämnade Beloborodova det positiva provet under VM i Helsingfors 2005.(TT)
Publicerad 5 april 2016

Den ryska släggkastaren Tatjana Beloborodova (tidigare Lysenko), OS-guldmedaljör i London 2012, har stängts av för dopningsbrott, meddelar Internationella friidrottsförbundet IAAF.

Enligt ryska medier lämnade Beloborodova det positiva provet under VM i Helsingfors 2005. Att avstängningen kommer nu beror på att IAAF har analyserat gamla prover med ny teknologi.

Annons

IAAF anger inte vilken förbjuden substans Beloborodova ska ha använt. Den nu 32-åriga ryskan tog VM-guld både i Daegu 2011 och på hemmaplan i Moskva 2013.

Uppgifterna är ytterligare ett hårt slag mot rysk friidrott. Sedan i november förra året är Ryssland avstängt från internationella tävlingar till följd av statsunderstödd dopning. Det är osäkert om ryska friidrottare kommer att få tävla i OS i Rio de Janeiro i sommar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons