Nyheter

Sandviken höll undan i toppen

Västerås gjorde sitt för att försöka gå om Sandviken i den sista omgången av bandyns elitserie, och slog Bollnäs med 7-2. Men det räckte inte. För Sandviken slog Vänersborg med 5-4, vinner därmed serien och får välja kvartsfinalmotståndare först av alla.(TT)
Publicerad 10 februari 2015

Västerås gjorde sitt för att försöka gå om Sandviken i den sista omgången av bandyns elitserie, och slog Bollnäs med 7-2. Men det räckte inte. För Sandviken slog Vänersborg med 5-4, vinner därmed serien och får välja kvartsfinalmotståndare först av alla.

Det regerande mästarlaget Sandviken höll dock på att slarva bort seriesegern. Erik Pettersson gjorde 5-1 till Saik i den 63:e minuten och allt såg ut att vara klappat och klart. Men tre Vänersborgsmål på tio minuter gjorde att hoppet om förstaplatsen åter tändes i Västerås, även om det sedan släcktes igen i och med slutsignalen.

Hammarby slog Broberg-Söderhamn med 6-3 och lyckades på så sätt knipa fjärdeplatsen före Bollnäs. Det innebär att Sandviken först väljer sin kvartsfinalmotståndare, sedan väljer tvåan Västerås och till sist trean Edsbyn. Hammarby får sedan ta sig an det lag bland platserna 5-8 som finns kvar.

Kvartsfinalvalen sker senare under tisdagskvällen.

TT