Nyheter

Schelin missar EM-kvalmatch

Sverige ser ut att få klara sig utan Lotta Schelin i EM-kvalet mot Slovakien. En fotskada gör att anfallsstjärnan sannolikt tvingas stå över matchen. - Det är en rejäl stukning, säger hon. Det var på träning med Rosengård i lördags som olyckan var framme.(TT)
Publicerad 12 september 2016

Det var på träning med Rosengård i lördags som olyckan var framme. Lotta Schelin stukade foten och kom till måndagens landslagssamling i Göteborg på kryckor och med högerfoten lindad.

Första träningen fick Rosengårdsanfallaren tillbringa på en motionscykel, ett par meter från sidlinjen på Ullevis gräsmatta och att det skulle kunna bli spel redan mot Slovakien på torsdag tror hon själv är uteslutet.

””
””

Sembrant skadad

Landslagsläkaren Mats Börjesson är visserligen inte lika säker, men konstaterar att det inte finns något behov av att chansa.

””

Även för mittbacken Linda Sembrant och Elin Rubensson, både mittfältare och ytterback de senaste matcherna, finns frågetecken.

””

Ersättare finns

Sverige möter Slovakien på Gamla Ullevi på torsdag och Danmark i Viborg på tisdag i nästa vecka. Lotta Schelins skada gör att Pia Sundhage lär få slänga in åtminstone ett nytt namn i startelvan.

Men, poängterar förbundskaptenen, just på anfallssidan saknas knappast alternativ trots Schelins och Fridolina Rolfös skador.

Överskottet av starka anfallare var också en av de främsta orsakerna till att landslaget efter VM i fjol började spela med en 4-3-3-uppställning i de flesta matcherna.

””
””

TT