Annons
Nyheter

Seger för nye Linköpingstränaren i debuten

I fredags presenterades Henrik Jensen som ny tillfällig tränare efter sparkade Marcus Walfridson. Tre dagar senare blev det vinst för Linköping, 1-0 mot Göteborg. - Trots kort tid kan jag redan säga att jag hoppas han stannar kvar längre, säger landslagsstjärnan Kosovare Asllani.(TT)
Publicerad 7 maj 2018

Linköping vann SM-guld i fotboll både 2016 och 2017 - och har sedan den förstnämnda titeln nästan förlorat en hel startuppställning.

Men med flera landslagsspelare som ersättare är kraven ändå höga och målet att få lyfta bucklan igen.

Annons

Därför var starten av årets allsvenska inte godkänd - med bara en vinst på de tre första omgångarna och ett långa stunder energilöst och på tok för uddlöst spel.

Nye tränaren Marcus Walfridson sparkades i fredags och i stället tog danske Henrik Jensen över.

33-åringen - som är sambo med klubbens mittback Janni Arnth - har en gedigen tränarutbildning (Uefa A-licens), har haft flera ledaruppdrag i Danmark och tränade senast IFK Norrköpings U17-pojkar.

Full pott direkt

Efter bara två träningspass med sitt nya lag var det debut på coachbänken hemma mot Göteborg.

””

Han fick en drömstart på sitt nya uppdrag - med ledningsmål i 21:a minuten efter ett pangskott ribba in av Nicoline Sørensen.

Fler mål blev det inte trots att framför allt Göteborg hade några vassa chanser genom Christen Press och Adelina Engman.

Henrik var förstås mycket nöjd med de tre poängen, och även med lagets insats över hela planen.

””

En injektion

Landslagsstjärnan Kosovare Asllani - som var dominant i första halvlek - vill inte kommentera vad som gick snett under Walfridsons ledarskap.

Annons

Hon pratar desto hellre om den injektion som Henrik Jensen och Charlotte Rohlin bidragit till.

””

Hon fortsätter:

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons