Annons
Nyheter

Seger: "Vill jag ta en ny utmaning"?

I augusti väntar OS i Rio de Janeiro - innan dess ska Caroline Seger hitta känslan för sin nästa klubbadress. I sommar går kontraktet ut med Paris Saint-Germain. - Vill jag ta en ny utmaning? Eller vill jag hem till Rosengård? Vi får se, säger hon. Med landslaget är framtiden utstakad.(TT)
Publicerad 7 april 2016

Med landslaget är framtiden utstakad. EM-kvalet borta mot Slovakien står för dörren och i augusti väntar OS i Rio de Janeiro. Det är på klubbnivå som landslagsstjärnan Caroline Seger letar efter en av de sista pusselbitarna i karriären.

””

"Många pusselbitar"

Annons

Finns motivationen för att ta en ny utmaning utomlands? Det är den stora frågan. Kontraktet med den franska toppklubben Paris Saint-Germain löper ut den sista juni och om det blir Sverige är det givet att skånskan spelar för det regerande mästarlaget Rosengård.

””

Seger spelade för klubben 2011 när den gick under namnet LDB Malmö och nära vännen och tidigare landslagskamraten Therese Sjögran är numera sportchef i Rosengård.

TT: Är andra länder aktuella eller är det Sverige eller Frankrike som gäller?

””

Nu väntar Slovakien i EM-kvalet på fredag. I juni ytterligare två EM-kvalmatcher (Polen och Moldavien) plus träningslandskamper och läger innan OS-turneringen väntar i Rio de Janeiro i augusti.

””

"Älskar att representera Sverige"

TT: Utan ett mästerskap i år - hade det påverkat din landslagsframtid?

””

Försvarsspelet satt "klockrent" när OS-platsen säkrades i Rotterdam i mars, tycker Seger. Däremot måste landslaget slipa på offensiven. Anfallen har varit för korta och den sista passningen har inte suttit.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons