Annons
Nyheter

Segern stärkte inför USA-satsningen

Första golfsegern på Europatouren stärkte Jenny Haglunds självförtroende och ekonomi. - Även om det fortfarande är väldigt tufft får jag lite trygghet i planeringen, säger hon inför USA-turnén. Segern i Rabat i Marocko för 1,5 vecka sedan kom i rätt läge för den 24-åriga värmländskan.(TT)
Publicerad 2 maj 2018

Segern i Rabat i Marocko för 1,5 vecka sedan kom i rätt läge för den 24-åriga värmländskan.

Hon har i år börjat spela på LPGA-tourens undertour Symetra och står nu inför en fyra veckor lång tävlingsturné i USA.

””
Annons

Och så var det det där med pengarna. Segern gav henne motsvarande 700 000 kronor. Ett betydande tillskott eftersom prispengarna totalt sett inte är särskilt höga på Europatouren.

””

Mer tid med tränaren

Jenny Haglund har gått den långa vägen. Hon började spela golf när hennes pappa drog med henne till Bryngfjordens GK utanför Karlstad. Hon har spelat på de svenska juniortourerna, varit med i flicklandslag och amatörlandslag, gått golfgymnasium (Växjö) och därefter på college i USA (SMU i Dallas).

””

Sedan hon flyttade hem från USA och blev proffs har Haglund haft en bra utveckling, tycker hon. Och det mycket tack vare att hon har kunnat träffa sin tränare Fredrik Eliasson på Karlstad GK oftare.

””

Utvärderar i sommar

I fjol gjorde hon sitt första år på Europatouren. I år gör hon sitt första år på undertouren i USA. Hon har spelat en tävling tidigare i år och kom delad sjua. Och det är den touren hon prioriterar i år, även om det också blir några tävlingar på Europatouren. Segern i Marocko ger henne även möjlighet att få spela de två majortävlingarna i Europa, British Open och Evian Championship.

””

Slutmålet för Haglund är förstås att spela på världens bästa golftour, LPGA. Vägen dit går genom Symetratouren där den första anhalten under maj är Atlanta.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons