Nyheter

Segers skada öppnar för nya stjärnor

Caroline Seger är skadad och missar VM-kvalmatchen i fotboll mot Kroatien. Men med en stjärna borta hoppas Peter Gerhardsson att nästa tänds. - Ibland är det sådana här tillfällen som gör att man tar en plats, säger Sveriges förbundskapten inför torsdagens match.(TT)
Publicerad 6 juni 2018

Sverige har stormat fram genom VM-kvalet hittills och har greppet om gruppsegern och den enda direktplatsen till nästa års världsmästerskap. Fyra raka segrar ska på torsdag bli fem, då tabelljumbon Kroatien kommer till Göteborg och Gamla Ullevi.

Den här gången verkar vädret för en gångs skull vara på landslagets sida. Bortamatchen i Varazdin i höstas var av det blötare slaget, och i hällregnet var det en mindre bedrift att Sverige alls lyckades göra mål och vinna med 2-0. Nu väntas svenskt sommarväder.

””

"Betyder mycket"

Ett dystert moln på himlen är att Caroline Seger saknas. Rosengårdsstjärnan, landslagets lagkapten, är vadskadad.

””

Seger lär ersättas på innermittfältet bredvid Kosovare Asllani av antingen klubbkompisen Hanna Folkesson eller Göteborgs Julia Roddar.

””

Starkt inhopp

Peter Gerhardsson ger inte heller någon tydlig hint om vem som får chansen. Folkesson har imponerat på honom på Rosengårds centrala mittfält i damallsvenskan, men Roddar gjorde samtidigt en stark halvlek i träningslandskampen mot Frankrike i vintras.

Oavsett vem som får chansen hoppas han att den tas tillvara.

””

TT