Nyheter

Sirius börsnoterar spelartruppen

Riskkapitalister har finansierat svensk fotboll sedan början av 2000-talet, bland annat genom kapitalstarka privatpersoner och riskkapitalbolag som har investerat i spelarrättigheter. Nu går det nya allsvenska laget Sirius steget längre och låter supportrarna köpa andelar i spelartruppen.(TT)
Publicerad 14 november 2016

Riskkapitalister har finansierat svensk fotboll sedan början av 2000-talet, bland annat genom kapitalstarka privatpersoner och riskkapitalbolag som har investerat i spelarrättigheter.

Nu går det nya allsvenska laget Sirius steget längre och låter supportrarna köpa andelar i spelartruppen.

Genom att sälja ut en del av intäktsströmmen på förhand minskar variationen i intäkterna och budgeteringen förenklas för Uppsala-klubben. Ambitionen är att jobba långsiktigt med andelsmodellen.

"Vår ambition är att erbjuda en produkt som långsiktigt engagerar våra fans och de generellt fotbollsintresserade som tycker det är spännande att följa transfermarknaden", säger ordföranden Ove Sjöblom i ett pressmeddelande.

Målet är att sälja 9 000 andelar för 100 kronor styck. I utbyte mot de 900 000 kronorna som Sirius får in får andelsägarna 30 procent av det eventuella transferöverskottet som klubben gör mellan 15 juli 2017 och 31 mars 2018.

TT