Nyheter

Sjöström bryter med tränaren

Simstjärnan Sarah Sjöström och hennes långvariga tränare Carl Jenner går skilda vägar. Efter tio år tillsammans kommer Jenner inte längre att ansvara för hennes träning. - Jag tror förändring är väldigt viktigt under en elitidrottskarriär, säger Sjöström till TT.(TT)
Publicerad 2 november 2016

Slutpunkten för deras långa samarbete blev OS-succén i Rio i augusti där Sjöström tog tre medaljer, varav guld på 100 meter fjäril där hon också satte världsrekord.

””

Där kommer Sjöström att fortsätta att träna vilket innebär att Johan Wallberg, som i augusti utsågs som ansvarig för NEC, blir hennes nye tränare.

"Blir en nytändning"

Wallberg är sambo med Therese Alshammar som han också tränat sedan hösten 2004. Alshammar sätter punkt för sin karriär i samband med kortbane-SM i Stockholm som startar på fredag.

När TT träffade Sjöström på onsdagsförmiddagen ville hon inte berätta att Wallberg blir hennes tränare, men senare skrev Sarah Sjöström på Instagram:

"Johan har en gedigen utbildning och även erfarenhet från internationella träningsmiljöer. Det blir en nytändning för mig och den kick jag vill ha".

Sjöström tycker att tränarbytet är viktig för sin motivation.

””

Rätt steg

Carl Jenner säger till TT att han tycker deras brytning är helt rätt steg.

””

Jenner får en anställning som landslagstränare på förbundet vid sidan av förbundskaptenen Ulrika Sandmark. Förutom att hjälpa Wallberg på NEC kommer han också att jobba med talangutveckling och resa runt i Sverige för att hjälpa till att lotsa fram unga simmare. På mästerskapen kommer han att, precis som tidigare, vara med som en av tränarna.

Sarah Sjöström gör comeback på kortbane-SM som startar i Stockholm på fredag. Hon har tagit en lång paus efter OS-succén, bara tränat sporadiskt och simmat en mindre tävling i Södertälje.

””

TT