Annons
Nyheter

Skada stoppar Eliasson i EM

Lena Eliasson kommer inte till start på orienterings-EM i Tjeckien i slutet av maj. En ny skelettskada håller landslagsstjärnan borta från tävlingsarenorna hela våren.(TT)
Publicerad 11 april 2016

"Jag hoppas att det här läker och att jag kan vara tillbaka till sommaren, men samtidigt tänker jag inte äventyra min hälsa för framtiden", säger Eliasson i ett pressmeddelande.

På onsdag presenterar förbundskapten Håkan Carlsson årets första landslagstrupp. Lena Eliasson, landslagsaktiv i både orientering och friidrott, finns inte med.

Annons

Vänstra höften krånglar och det är den senaste i en rad skelettskador. En ny röntgen ska göras i slutet av april och den kan bli avgörande för Eliassons framtida idrottande.

"Jag har ju drabbats av ganska många skelettskador vid det här laget, och nu har undersökningar visat att jag har något som gränsar till benskörhet. Det som varit obehagligt med mina skador är att de inte kommer smygandes med smärtsignaler som varningstecken, utan från en dag till en annan har jag fått extremt ont och då har skelettet redan spruckit. Jag går helt enkelt sönder inifrån och då måste jag läka inifrån, vilket tar lång tid", säger Eliasson.

Förbundskapten Håkan Carlsson säger:

"Det här är jättetråkigt för Lena, men det är viktigt att vi tänker långsiktigt och att hälsan alltid kommer i första hand."

TT

Annons
Annons
Annons
Annons