Annons
Nyheter

Skärpta straff för JVM-spelare: "Olyckligt"

Internationella ishockeyförbundet har ändrat det uppmärksammade JVM-straffet mot Sverige. Nu stängs Lias Andersson av från senior-VM - nästa år. - Olyckligt, säger Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson.(TT)
Publicerad 4 maj 2018

I onsdags kommunicerade det Internationella ishockeyförbundet (IIHF) ut straffet för att besvikna svenska spelare tog av sig sina silvermedaljer under medaljceremonin i JVM i januari efter finalförlusten mot Kanada.

Lagkaptenen Lias Andersson, som nu också spelar i stora VM, fick det hårdaste straffet och stängdes av i fyra matcher från kommande junior-VM. En besviken Andersson slängde upp sin silvermedalj på läktaren.

Annons

Det märkliga med den avstängningen var dock att Andersson är för gammal för att spela fler JVM-turneringar. Däremot klarade han sig från avstängning i senior-VM i Danmark som startar på fredagskvällen.

Rättade beslutet

Nu har dock IIHF ändrat sin dom. Lias Andersson stängs av från de fyra första matcherna i 2019 års senior-VM.

””

TT: Vad tycker du om det?

””

Möte på lördagen

Redan i onsdags tog det svenska förbundet beslut om att frågan om en eventuell överklagan kommer att behandlas av styrelsen under lördagen.

””

I det första beslutet straffades den svenska lagledningen hårdast. Förbundskapten Tomas Montén är avstängd från de tre första matcherna i nästa JVM i Vancouver, och assisterande tränarna Nizze Landén och Henrik Stridh är avstängd från de två första matcherna. De besluten står fast.

Däremot ändras bestraffningarna för fler spelare än Lias Andersson. Axel Jonsson Fjällby och Jesper Boqvist stängs av från de två första matcherna i nästa års VM, Rasmus Dahlin från de två första i nästa JVM och målvakten Olle Eriksson Eks avstängning från de två första matcherna i nästa års JVM står fast.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons