Nyheter

OS-kedjan bakom segern: Bra känsla

Skellefteås OS-kedja levererade i sista SHL-matchen före avresan till Sydkorea. - Det var positivt att vi fick med oss bra känsla till OS, säger Joakim Lindström efter 2-0-segern över Mora.(TT)
Publicerad 3 februari 2018

Med knappt två minuter kvar av matchen gjorde Lindström 2-0 efter assist av Oscar Möller och ett bra arbete av Pär Lindholm.

””

Skellefteås OS-kedja med Pär Lindholm, Joakim Lindström och Osvar Möller har höga förväntningar på sig. I matchen mot Mora spelade trion mycket bra. Så bra att deras rutinerade lagkamrat Jimmie Ericsson öste beröm över dem:

””

Stärkte självförroendet

Men Joakim Lindström vet inte om trion får spela tillsammans i OS:

””

Skellefteå har verkligen kommit i vinnarspåret efter den jobbiga förlusten mot Frölunda för en vecka sedan. Vinsten mot Mora var lagets tredje seger på fem dagar.

Dessutom var Skellefteå det klart bästa laget och dominerade spelet under större delen av matchen. Mora fick mest lita på kontringar förutom de sista minuterna av första perioden och några anfall mot slutet av matchen då laget jagade kvittering.

Skellefteå gjorde det mesta rätt, men hade ändå svårt att göra mål, vilket gav Mora möjlighet att i alla fall vara med målmässigt.

””

Hundrade målet

Det var hans hundrade mål i SHL och det första sedan han gjorde comeback i Skellefteå för tolv matcher sedan.

””
””

Jimmie Ericssons mål präglade hela matchbilden eftersom Skellefteå hade så svårt att göra mål på sitt spelmässiga övertag. Därför dröjde det ända till två minuter före slutet innan avgörandet kom när OS-kedjan med Joakim Lindström gjorde 2-0.

De som jublade extra var de 60 Skellefteåfansen som klockan 04.15 lämnade Skellefteå i buss för att hinna till matchen i Mora.

Därför hyllades de extra mycket av spelarna i Skellefteå efter matchen.

TT