TT-Sport

Skölds mål bröt dyster Örebrosvit

TT-Sport Artikeln publicerades

Örebro gillar Kalmar FF. På måndagskvällen kom femte raka segern mot klubben, och med Victor Skölds 1-0 bröt Örebro dessutom en tre månader lång svit utan seger. - Det känns fantastiskt skönt, ord kan inte riktigt beskriva hur det känns, sade mittbacken Mikael Almebäck.(TT)

Örebros dystra form har hållit i sig så länge att senast de vann en match i allsvenskan var mot just Kalmar FF, hemma i Örebro den 22 maj. Ett Kalmar som har fått ett lyft under nya tränaren Henrik Rydström. Ett Kalmar som spelade strålande borta mot Djurgården och vann med 2-0 för att i veckan inte ens vara nära att hota division 2-laget Assyriska Turabdin i svenska cupen och fick stryk med 1-3. Örebro å sin sida vann sin cupmatch mot Akropolis.

– Den segern var mycket viktig för oss, vi fick känna hur det känns att vinna igen och det betydde mycket för oss, sade Mikael Almebäck, som tvingades lämna matchen skadad i slutet av första halvlek.

– Jag har haft problem med axeln innan och nu fick jag två nya smällar mot den. Synd att inte kunna fullfölja matchen, men oerhört skönt med tre poäng.

Krympte ytor

Just segrar är som sagt inget som Örebro är bortskämt med de senaste månaderna.

– Alltså, vi har inte varit bra, men vi har inte varit dåliga heller. Vi har varit okej. Vi känner att vi är med ändå och det handlar oftast bara om uddamålsförluster när vi förlorar. Det här är något att bygga vidare på.

Örebro låg kompakt, krympte ytor och försvarade det egna straffområdet med allt vad de hade för att sedan ställa om.

Kalmar ville ha boll, rulla runt och gärna att bollen skulle gå via Rasmus Elm så mycket som möjligt.

– Vi vill ju vara spelförande, men Örebro gör det oerhört svårt för oss. Vi får bredd på spelet i första halvlek, men i andra funkar det inte riktigt. Vi vinner nästan inga andrabollar i andra halvlek. Som gammal mittfältare blir jag nästan gråtfärdig av att se Nahir Besara vinna så många bollar, men han är duktig på att hitta ytan, sade Kalmars tränare Henrik Rydström.

Vackert mål

Efter Victor Skölds mycket vackra mål, där han gjorde bort två spelare, hade inte Kalmar mycket att sätta emot.

– Det var så klart en skön seger som kommer efter en mycket tuff period. All heder åt både spelare och alla i ledarstaben som verkligen har krigat. Der förtjänar verkligen den här segern, sade Örebrotränaren Axel Kjäll.