Nyheter

Sörenstam matchar framgångsrikt

Europa har vunnit Solheim Cup två gånger i följd. Båda gångerna med Annika Sörenstam som vicekapten. Snart är det dags igen, även i år med den förra golfstjärnan som statistiker och analytiker. - Mina mattetankar kanske passar till det, säger hon.(TT)
Publicerad 4 augusti 2015

För två år sedan vann det europeiska golflaget för första gången på amerikansk mark. I år spelas tävlingen på St Leon-Roth-banan i Tyskland den 18-20 september. Hemmaplan och fler etablerade spelare än 2013 kan tala för att det blir en europeisk seger för tredje gången i följd.

””

Gärna kapten - senare

Sörenstam har många järn i elden just nu. Förutom att förbereda inför Solheim Cup, tillsammans med kaptenen Carin Koch och vicekaptenerna Sophie Gustafson och Maria McBride, arrangerar hon den här veckan juniortävlingen Annika Invitational på sin hemmabana Bro-Bålsta. Där höll hon på tisdagen en pressträff och berättade bland annat om varför hon inte tar på sig kaptensrollen för Solheim Cup.

””

Kanske tar hon chansen 2019 om Bro Hof, bara några kilometer från barndomshemmet, får tävlingen.

Matchar ihop spelare

Sörenstam har spelat åtta Solheim Cup. Erfarenheterna från tävlingen, och från sin framgångsrika karriär, använder hon för att både lugna och peppa spelarna inför den prestigefyllda kampen mot USA. Och Sörenstams analytiska förmåga har varit mycket framgångsrik.

””
””

TT