Nyheter

Spelartvist i IFK Skövde

IFK Skövde har stängt av mittsexan Charlie Röxner från all träning med A-laget, enligt Spelarföreningen Handboll Sverige (SHS). "Detta är en allvarlig åtgärd som arbetsrättsligt är att betrakta som trakasseri och är skadeståndsgrundande", säger SHS:s juridiska ombud Martin Klette i ett uttalande.(TT)
Publicerad 2 november 2016

IFK Skövde har stängt av mittsexan Charlie Röxner från all träning med A-laget, enligt Spelarföreningen Handboll Sverige (SHS).

"Detta är en allvarlig åtgärd som arbetsrättsligt är att betrakta som trakasseri och är skadeståndsgrundande", säger SHS:s juridiska ombud Martin Klette i ett uttalande.

Enligt SHS vill IFK Skövde, på tionde plats i handbollsligan, bryta kontraktet med Röxner och har erbjudit honom 70 procent av lönen fram till och med maj nästa år. Ett erbjudande som Röxner har tackat nej till och därefter stängts av. En arbetsrättslig tvist har nu uppstått.

"Det är en principiellt viktig fråga för spelarföreningen att driva eftersom klubbar ibland sätter i system av försöka mobba eller frysa ut spelare för att bli av med deras lönekostnad", säger Klette.

IFK Skövde har ännu inte kommenterat ärendet.

TT