Nyheter

Ståhl och Kallur i DL-finalen

Daniel Ståhl och Susanna Kallur finns med då Diamond League-säsongen avslutas i Bryssel på fredagen. Sexton grenvinnare ska utses under Memorial Van Damme-galan, den andra finaldelen i friidrottens superserie. Daniel Ståhl kommer till Bryssel som världsetta i diskus.(TT)
Publicerad 8 september 2016

Daniel Ståhl kommer till Bryssel som världsetta i diskus. Hans 68,72 i SM i Sollentuna är längst i världen i år. Järfälla-kastaren är för långt från totalseger i diskus i Diamond League, men har åtminstone en teoretisk chans att avancera till andra plats. Men då behöver han ta sin första seger i Diamond League. Han är för närvarande fyra i diskusklassen, som leds klart av polacken Piotr Malachowski.

Susanna Kallur har ett annat utgångsläge. Den rutinerade svenskan har med 12,91 sämst årsbästatid av alla åtta på 100 meter häck, en gren som redan är avgjord vad avser Diamond League.

Av alla 32 grenar som ingår i galaserien avgjordes hälften i Zürich förra fredagen. I de två finalerna är tätplaceringarna värda dubbelt så mycket som i de tolv ordinarie galorna, där bland andra Stockholm ingick.

Segrar i Zürich och Bryssel är värda 20 poäng, andra plats 12 poäng, tredje plats åtta poäng, fjärde plats sex, femte plats fyra samt sjätte plats två poäng.

TT