Annons
Nyheter

Svettig lördag för West Bromwichs fans

Den som håller på West Bromwich behöver sannerligen nerver av stål - men måste älska tilläggstid. Jake Livermore avgjorde i 93:e minuten hemma mot Tottenham, men bara några timmar senare var Southampton på väg att släcka ljuset. Då kvitterade Tom Davies för Everton - i 96:e.(TT)
Publicerad 5 maj 2018

För åtskilliga supportar var det en lördag där kasten var många mellan hopp och förtvivlan. Det började med att Stoke tappade 1-0 till 1-2 hemma mot Crystal Palace och så var tio års oavbrutet spel i Premier League över.

Segern innebar samtidigt att Crystal Palace inte kan åka ur.

Annons

West Bromwich Albion tog den absolut nödvändiga trepoängaren hemma mot Tottenham i och med Jake Livermores sena 1-0-mål. Lyckan var enorm på The Hawthorns, men bara några timmar senare fick alla WBA-fans våndas svårt på nytt.

Förkrossade bortafans

Nathan Redmonds mål för Southampton såg ut att bli matchens enda på Goodison Park. Om målet stått sig hade Southampton tagit ett stort kliv mot nytt kontrakt och samtidigt skickat ut West Bromwich ur högsta serien.

Då klippte Tom Davies via en försvarares ben in kvitteringen som betyder att West Bromwich fortfarande har chansen att hänga kvar.

Southamptons manager Mark Hughes trodde inte sina ögon medan förtvivlade och lätt chockade fans satt kvar länge på bortasektionen.

West Bromwich har varit fast rotat i botten mest hela säsongen och länge parkerat på jumboplatsen. För någon månad sedan fanns det inget som talade för att Darren Moores mannar skulle överleva i Premier League.

Men segrarna borta mot Newcastle och Manchester United samt 2-2 på Anfield mot Liverpool inledde en spurt som följdes upp med segern mot Tottenham i säsongens sista hemmamatch.

Behöver mer hjälp

Trots den imponerade säsongsavslutningen och Evertons hjälp ska det mycket till för att undvika nedflyttning. Efter lördagens matcher är West Bromwich (31 poäng på 37 matcher) och Swansea (33/36) under nedflyttningsstrecket. Precis ovanför befinner sig Southampton (33/36) och Huddersfield (35/35).

På tisdag möts Swansea och Southampton.

Annons

Bournemouth kan se fram emot en ny säsong i högsta ligan, tack vare 1-0 hemma mot Martin Olssons Swansea.

West Ham har så gott som sitt på det torra efter 2-0 borta mot Leicester.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons