Nyheter

Svensk modell ska ge alpinmedaljer

Målet är att Sverige ska kunna ta medalj i alla alpina discipliner i OS i Peking 2022. För att göra det möjligt tar skidförbundet in i en rikstränare som ska etablera en svensk modell. Det blir den 34-årige Tobias Fellman som ska leda samordningen.(TT)
Publicerad 12 februari 2016

Målet är att Sverige ska kunna ta medalj i alla alpina discipliner i OS i Peking 2022.

För att göra det möjligt tar skidförbundet in i en rikstränare som ska etablera en svensk modell. Det blir den 34-årige Tobias Fellman som ska leda samordningen.

Samtidigt skapas en forsknings- och utvecklingsenhet som bland annat ska göra en omvärlds- och kravanalys kring vad andra länder gör bra och definiera faktorer som har varit en del i Sveriges framgång historiskt. Arbetet skall syfta till att skåda in i framtiden och komma fram till hur svensk utförsåkning ska se ut om sex till åtta år.

"Det är viktigt att vi alltid strävar efter att ha kapacitet att vinna. Vi ska ha ett system som är starkt nog så att åkare, i vilken disciplin de än väljer, har ett konkurrenskraftigt talangutvecklingssystem att luta sig mot. Om vi lyckas får tiden utvisa, men vi ska alltid ha ambitionen att leda utvecklingen", säger alpinchefen Tommy Eliasson Winter i ett pressmeddelande.

TT