Annons
Nyheter

Svensk succéstart i speedway-VM

Bäst i grundomgången, seger i semifinalen - och VM-ledning. Fredrik Lindgren imponerade stort i GP-premiären i speedway. I finalen fick han dock ge sig mot Tai Woffinden och Maciej Janowski. Fredrik Lindgren trivs i Warszawa.(TT)
Publicerad 12 maj 2018

Fredrik Lindgren trivs i Warszawa. Sveriges enda förare i speedway-VM vann i den polska huvudstaden förra säsongen - och slutade trea i årets premiär.

Lindgren plockade dessutom flest poäng under kvällen och leder därmed VM efter en av tio deltävlingar.

Annons

Den 32-åriga svensken, som kraschade och skadade en ryggkota illa förra hösten, har imponerat under säsongsinledningen och visade fortsatt bra form på den korta arenaovalen.

Han inledde med en andraplats när han styrde den fyrfaldiga världsmästaren Greg Hancock, USA, långt ut i banan i första kurvan. Svensken fortsatte att åka aggressivt och följde upp med tre heatsegrar på fyra starter. I två av heaten, sitt tredje och femte, lyckades han inte alls i starten men imponerade stort när han kryssade sig fram till täten. Därmed var han bäst i grundomgången med tolv poäng.

Lindgren vann sedan sin semifinal överlägset. I finalen träffade han inte rätt från starttejpen och fick kämpa sig till den sista pallplatsen. Framför honom vann britten Tai Woffinden segerduellen mot hemmaföraren Maciej Janowski.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons