Annons
Nyheter

Svenskar bakom Detroits vinst

Detroit Red Wings svenskar noterades för assist vid samtliga av lagets mål när Minnesota besegrades med 3-2 på hemmaplan. Laget tog viktiga poäng i jakten på en plats i Stanley Cups Playoff.(TT)
Publicerad 2 april 2016

I mitten av den första perioden satte Dylan Larkin 1-0 målet för hemmalaget, framspelad av Niklas Kronwall och Henrik Zetterberg. 2-0 målet kom i den andra perioden efter att Gustav Nyquist spelat fram Tomas Tatar. En annan svensk presenterade sig sedan i den andra perioden. Nu var det Minnesotas tur att göra mål och det genom Jonas Brodin, som gjorde sitt andra mål för säsongen.

I tredje perioden noterades Nyqvist för ytterligare en assist tillsammans med Jonathan Ericsson då Riley Sheahan gjorde 3-1 målet för Red Wings. I mitten av slutperioden satte sedan Minnesotas finländare Mikael Granlund slutresultatet 2-3.

Annons

Red Wings ligger lika med Philadelphia Flyers, som emellertid har två matcher mindre spelade, vilket kan bli avgörande i kampen om en slutspelsplats. Detroit ligger en poäng bakom Boston Bruins i kampen om en tredje plats i Atlantic Division.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons