Nyheter

Svensson hoppas på legendarisk match

På lördag möts Sveriges två främsta boxare på damsidan, Mikaela Laurén och Klara Svensson, i en av de största matcherna någonsin inom svensk boxning. - Jag hoppas att det blir en match som man youtubar om tjugo år, säger Svensson. Nu är det nära.(TT)
Publicerad 7 september 2016

Nu är det nära. Efter månader av ordkrig är det om bara ett par dagar dags att låta nävarna tala.

Och Klara Svensson hoppas att matchen ska bli något i klass med den mellan Sugar Ray Leonard och Roberto Durán.

””

Mer sparring än någonsin

Att matchen är av stor betydelse märks inte minst när boxarna berättar om sina förberedelser. Månadslånga träningsläger och rekordmånga sparringronder har gällt för båda två.

Förberedelserna har också varit speciella på grund av att det är en ny viktklass för båda. För att mötas i weltervikt har Klara Svensson gått upp en klass och Mikaela Laurén ner.

””

Även Laurén ser det enbart positivt:

””

"Skandal och katastrof"

En av snackisarna inför matchen har handlat om vem som ska gå sist in i ringen. Nu står det klart att det kommer att avgöras genom slantsingling under en av periodpauserna när Sverige möter Finland i en träningsmatch i ishockey på torsdagen.

””
””

"Otroligt stort för svensk boxning"

Presskonferensen avslutades med att Mikaela Laurén gav Klara Svensson, även kallad "The Swedish princess" en prinsesstårta dekorerad med 16-2, med anspelning på hur matchen kommer att gå - enligt Laurén blir det Svenssons andra förlust.

””

I potten ligger inte bara den enorma prestigen som uppenbarligen står på spel - vinnaren kommer även sannolikt att få möta den norska boxningsstjärnan Cecilia Brækhus.

Det är en stor match inte bara för boxarna själva.

””

TT