Annons
Nyheter

Thern blir scout i landslaget

Den nye förbundskapten Janne Andersson fortsätter att bygga ut sin stab. Senast in i gänget: bronshjälten Jonas Thern. 49-åringen kommer att arbeta som scout för fotbollslandslaget och blir därmed kollega med Tom Prahl, även han scout i Anderssons version av "Blågult".(TT)
Publicerad 13 juli 2016

Den nye förbundskapten Janne Andersson fortsätter att bygga ut sin stab. Senast in i gänget: bronshjälten Jonas Thern.

49-åringen kommer att arbeta som scout för fotbollslandslaget och blir därmed kollega med Tom Prahl, även han scout i Anderssons version av "Blågult". Thern och Andersson arbetade tillsammans i Halmstad i början av 2000-talet.

Annons

"Tidigare har jag mest jobbat som tränare och med utveckling av ungdomar, så det är en ny vinkel på fotbollsarbetet. Men när Janne ringde och undrade om jag var intresserad så kändes det utmanande. Det är ett spännande uppdrag", säger Thern till Svenska fotbollförbundets hemsida.

Assisterande förbundskapten Peter Wettergren och målvaktstränaren Maths Elfvendal har tidigare presenterats som nya i landslagsledningen, bredvid tidigare nämnda Tom Prahl. Fysiologen Paul Balsom är kvar sedan tiden med Erik Hamrén.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons