Annons
Nyheter

Tjeckiska nytillskott sänkte Ryssland

Tjeckien besegrade Ryssland i ishockey-VM och gav Tre Kronor en hjälpande hand i jakten på gruppseger. Nytillskottet David Pastrnak avgjorde med sitt 4-3-mål i förlängningen - hans andra mål i matchen.(TT)
Publicerad 10 maj 2018

Bostonstjärnorna David Krejci och David Pastrnak, som spelade två år i Södertälje som junior, landade på torsdagsmorgonen i Köpenhamn och gick rakt in i förstakedjan tillsammans med Dmitrij Jaskin, St Louis.

Trion var helt dominant, trots att Krejci och Pastrnak knappt hann kliva av flygplanet innan det var dags för match.

Annons

Krejci hade en klubba med i alla fyra målen, gjorde ett mål och tre assist, Pastrnak sköt två mål och spelade fram till ett och Jaskin gjorde ett mål och en assist.

Pastrnaks segermål var spektakulärt när han bakom den förlängda mållinjen vallade in pucken via ryske backen Jegor Jakovlev.

Tjeckerna hade börjat VM vingligt med två segrar först efter förlängning och straffar och en förlust mot Sverige. Nu lyfte laget en nivå - och det behövs. Tjeckien ligger bara femma och är just nu utanför kvartsfinal.

Ryssland hade gjort 20-0 på sina tre första segermatcher men nollan sprack efter 19.41.

Alexander Barabanov gjorde ett mål, 3-3, och spelade fram till ett för ryssarna.

Rysslands förlust betyder att Tre Kronor behåller förstaplatsen i gruppen, två poäng före ryssarna efter fyra spelade matcher. Lagen möts i den sista gruppspelsomgången.

Med Kanada, Finland och USA i den andra gruppen kan en gruppseger bli viktig. Gruppettan möter fyran från grupp B i kvartsfinal, i nuläget Lettland.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons