Nyheter

Tobias Hysén avslutar karriären

IFK Göteborgs 36-årige anfallsstjärna Tobias Hysén avslutar sin spelarkarriär. "Kroppen säger ifrån", skriver han på Instagram. "Jag har tagit beslutet att lägga av efter den här säsongen, men är inte riktigt färdig med min aktiva karriär i IFK Göteborg", kommenterar Hysén på klubbens hemsida.(TT)
Publicerad 9 september 2018

"Jag har tagit beslutet att lägga av efter den här säsongen, men är inte riktigt färdig med min aktiva karriär i IFK Göteborg", kommenterar Hysén på klubbens hemsida.

Tobias Hysén har under en tid dragits med en skadad menisk och opererades nyligen för skadan. Han håller fortfarande på med rehabträning efter operationen och förväntas göra det ytterligare en månad.

På Instagram skriver han att kroppens skick är vad som ligger till grund för beslutet att kliva av.

"Jag tycker fortfarande att det är jävligt kul med fotboll, bara inte när jag själv spelar på den här nivån. För jag kan inte göra det jag vill längre. Kroppen säger ifrån."

Till GT säger Hysén att förhoppningen är att ta avsked på hemmaplan i säsongens näst sista match mot MFF.

””

Han blir kvar inom IFK Göteborg, men inte som spelare. I första hand kommer han att vara anfallstränare för juniorlagen, enligt GT.

Tobias Hysén har gjort nio säsonger i IFK Göteborg och under den tiden gjort 89 mål, blivit svensk mästare 2007 och cupvinnare 2008 och 2013 med klubben.

Hysén har också spelar i Häcken, Djurgården, som han blev svensk mästare med 2005, i Sunderland och i Shanghai SIPG.

Han har också spelat 34 landskamper under vilka han gjort tio mål.

TT