Annons
Nyheter

Traustason i isländska VM-truppen

Det går trögt i allsvenskan för Malmö FF. Men lagets isländske spelare Arnor Traustason har något att se fram emot i sommar. Mittfältaren har fått en plats i sitt lands trupp till fotbolls-VM i sommar. Traustason blir ende allsvenske spelare i VM för Island.(TT)
Publicerad 11 maj 2018

Det går trögt i allsvenskan för Malmö FF. Men lagets isländske spelare Arnor Traustason har något att se fram emot i sommar. Mittfältaren har fått en plats i sitt lands trupp till fotbolls-VM i sommar.

Traustason blir ende allsvenske spelare i VM för Island. Förbundskapten Heimir Hallgrimsson ratar IFK Norrköping-backen Jon Gudni Fjoluson, liksom Hammarbys mittfältare Arnor Smarason.

Annons

Flera tidigare allsvenska profiler finns dock med, så som försvararna Kari Arnason (tidigare i Malmö och Djurgården), Birkir Saevarsson (Hammarby), Ragnar Sigurdsson (IFK Göteborg) Alfred Finnbogason (Helsingborg) och Ari Skulason (Gif Sundsvall och Häcken).

Everton-stjärnan Gylfi Sigurdsson är knäskadad men med i laget, medan målskytten Kolbein Sigthorsson som har haft svårt att komma tillbaka efter en skada, saknas.

Det är första gången Island spelar ett fotbolls-VM på herrsidan. Det kommer efter succén i EM 2016 då landet under förbundskapten Lars Lagerbäcks ledning överraskande tog sig hela vägen till kvartsfinal.

Island inleder VM den 16 juni mot Argentina. Kroatien och Nigeria är de övriga lagen i Islands grupp.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons