Annons
Nyheter

Tredjerankade Rosengård tror på sin kapacitet

Enligt rankningen är Rosengård Europas tredje bästa klubblag denna Champions League-säsong. Nu vill Malmöklubben visa det även på planen. - Vi har en tro på att vi är såpass bra, säger skyttedrottningen Ella Masar inför 16-delsfinalen mot Cluj.(TT)
Publicerad 4 oktober 2017

Rankningstabellen i Champions League bygger på resultat i turneringen sedan 2012-2013. Det innebär att vissa nya storklubbar på damscenen ännu inte hunnit samla på sig några höga rankningspoäng och befann sig på den oseedade halvan vid lottningen i Nyon i slutet av augusti.

””

"Spela vår bästa fotboll"

Annons

Nu var det rumänska Cluj som den tidigare tyska storstjärnan Nadine Kessler - världens bästa spelare 2014 och tvåfaldig Champions League-vinnare med Wolfsburg - visade upp på lotten nere i Schweiz.

””

Hon är Rosengårds främsta målskytt i allsvenskan denna säsong med tio fullträffar. Precis som i fjol ser det dock ut som att Malmöklubben får finna sig i att se Linköping lyfta kronprinsessan Victorias pokal. Skånskorna tappade mark i tabellen i helgen efter 1-2 borta mot Kristianstad och östgötalaget leder nu allsvenskan med nio poäng med fem omgångar kvar att spela.

””

"Ett spelande lag"

De sex senaste säsongerna har Rosengård inte gått längre än till kvartsfinal i turneringen. I våras åkte laget ut mot Barcelona efter 0-3 sammanlagt. Då var Malin Levenstad assisterande tränare - nu är hon huvudtränare efter att klubben förra veckan sparkat dansken Jack Majgaard Jensen.

””

TT: Vad vet ni om Cluj inför bortamötet?

””

Trion Simone Boye Sørensen, Lina Nilsson och Lotta Schelin är fortsatt indisponibla på grund av skador.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons