Annons
Nyheter

Trög svensk start i OS-kvalet

De två oseedade svenskorna fick en trög start i OS-kvalet i bordtennis som avgörs i Halmstad under veckan. Matilda Ekholm, rankad 60 i världen, föll oväntat mot den tredjerankade slovenskan Alex Galic i fyra raka set.(TT)
Publicerad 12 april 2016

De två oseedade svenskorna fick en trög start i OS-kvalet i bordtennis som avgörs i Halmstad under veckan. Matilda Ekholm, rankad 60 i världen, föll oväntat mot den tredjerankade slovenskan Alex Galic i fyra raka set. Ekholm revanscherade sig genom att slå serbiskan Gabriela Feher med 4-2 i set efter 12-10 i sista setet.

Linda Bergström fick inte heller med sig något set i sin första match. Hon ställdes mot den högst rankade i gruppen, tjeckiskan Iveta Vacenovska, som vann med 11-2, 11-4, 11-9, 11-3. Bergström spelar sin andra match på onsdagen.

Annons

Oavsett utgången i det första gruppspelet så går både Ekholm och Bergström vidare till nästa kvalspel på torsdag, eftersom de lottades in i grupper om tre. Då kliver även övriga svenskar in i kvalturneringen, där tio OS-biljetter på både dam- och herrsidan står på spel. Det gäller Li Fen på damsidan, samt trion Kristian Karlsson, Pär Gerell och Mattias Karlsson bland herrarna.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons