Nyheter

Sverige inleder EM mot Tyskland

Förra EM tog slut mot Tyskland i semifinalen. I nästa EM väntar Sveriges mardrömsmotståndare i första matchen. - Vi måste vända det till något bra. Nu får vi chans till revansch, säger förbundskapten Pia Sundhage till TT. Tyskland, Ryssland och Italien.(TT)
Publicerad 8 november 2016

Tyskland, Ryssland och Italien. Det blir Sveriges gruppmotståndare i EM-slutspelet i fotboll, som spelas i Nederländerna sommaren 2017.

Tuff lottning med tuffast möjliga start. Redan i första matchen, den 17 juli, väntar det regerande mästarlaget Tyskland.

Sverige har haft notoriskt svårt för Tyskland i mästerskap. Senaste mötet - OS-finalen i Rio i augusti - slutade med förlust för Pia Sundhages gäng.

””
””

Enkel matematik

De två bästa lagen i varje grupp går till kvartsfinal. Det är den enkla matematiken.

Trots OS-silvret var Sverige inte toppseedat inför lottningen i Rotterdam. Så det var givet på förhand att någon av Nederländerna (värdnation), Tyskland, Frankrike eller England skulle bli en EM-motståndare.

Efter Tysklandsmatchen i Breda väntar Ryssland i Deventer den 21 juli och Italien i Doetinchem den 25 juli. Sverige är på papperet bättre än båda.

””

Tyskland, Ryssland och Italien representerar olika spelstilar.

””

Sista mästerskapet

EM på hemmaplan 2013 var Sundhages första mästerskap som svensk förbundskapten. EM i Nederländerna 2017 blir hennes sista.

””
””

TT