Nyheter

Tuff start för Italiens nye boss

Italiens fotbollslandslag ska starta om på nytt. Men den nya eran har inletts skakigt. Skador och tveksam form stör laget inför VM-kvalpremiären mot Israel. Italiens nye förbundskapten Giampiero Ventura hade kunnat få en bättre start på sitt nya jobb. Minst sagt.(TT)
Publicerad 2 september 2016

Italiens nye förbundskapten Giampiero Ventura hade kunnat få en bättre start på sitt nya jobb.

Minst sagt.

68-åringen föll i sin första match vid rodret, torsdagens träningslandskamp hemma mot Frankrike slutade med ett 1-3-nederlag.

"Israel är inte Frankrike"

Ventura - som har över 30 års tränarerfarenhet från olika italienska klubbar - tog dock förlusten med viss ro.

””
””

Att Israel är en lättare motståndare än Frankrike är nog alla överens om. Men det kommer likväl bli tufft att bärga en seger i den första VM-kvalomgången. För Italien reser till Haifa, där matchen spelas, med flera frågetecken i truppen.

Viktige mittfältaren Daniele De Rossi och försvarsgeneralen Andrea Barzagli är båda tveksamma till spel.

””

Dessutom får italienarna klara sig utan Juventusstjärnan Leonardo Bonucci, som stannar hemma på grund av familjeskäl. Mittbackens tvåårige son är svårt sjuk.

””

17-åringen imponerade

Rubrikerna i de italienska medierna är emellertid inte bara nattsvarta inför VM-kvalpremiären. I landskampen mot Frankrike byttes Milans blott 17-årige målvakt Gianluigi Donnarumma in i halvtid. Och supertalangen imponerade i sin debut, precis som han tidigare gjort i serie A.

””

TT