Nyheter

Umeå "gillar läget" inför ödesmatch

Umeå IK tog sju SM-guld mellan 2000 och 2008 och var bäst i Europa 2003 och 2004. Det är historia nu. En chans återstår för att rädda det allsvenska kontraktet. Umeå IK, 2000-talets stora dominant inom svensk damfotboll, är 90 minuter plus tilläggstid från degradering från allsvenskan.(TT)
Publicerad 4 november 2016

Umeå IK, 2000-talets stora dominant inom svensk damfotboll, är 90 minuter plus tilläggstid från degradering från allsvenskan.

Inför den helt avgörande matchen borta mot bottenkonkurrenten Kristianstad i sista omgången hjälper det inte att klubben har sju SM-guld och två titlar i Womens Cup, nuvarande Champions League, på meritlistan.

Umeå måste vinna i Skåne samtidigt som Mallbacken inte får ta tre poäng mot serietvåan Rosengård i Malmö - annars väntar elitettan nästa säsong.

””

Umeå har bara tagit fyra poäng på bortaplan den här säsongen - oavgjort i premiären mot Örebro i april och seger mot Djurgården i juni - men vann hemmamötet med Kristianstad i början av juli efter två sena mål, 2-1.

Kristianstad har tagit poäng i två av sina tre senaste matcher i allsvenskan. Om det blir ytterligare en talar det mesta för fortsatt allsvenskt spel nästa säsong.

TT