Annons
Nyheter

USA illa ute mot Lettland - men vann ändå

Visst, det blev en ny seger för USA i ishockey-VM. Men det krävdes förlängning för att besegra Lettland (3-2). Storstjärnan Connor McDavid satte tre mål när Kanada 5-0-krossade Norge.(TT)
Publicerad 10 maj 2018

Efter straffsegern, 5-4, mot Kanada i VM-premiären hade USA avfärdat både värdnationen Danmark (4-0) och OS-silvermedaljören Tyskland (3-0). När Chris Kreider satte 1-0 i powerplay i mitten av den första perioden mot Lettland i den fjärde gruppspelsomgången trodde nog de flesta att ytterligare en kassaskåpssäker amerikansk seger var nära förestående.

Så blev dock inte fallet.

Annons

Uvis Balinskis kvitterade drygt sex minuter senare - och i inledningen av den andra perioden satte Andris Dzerins 2-1 för Lettland. Med ungefär två och en halv minut kvar av andra perioden kvitterade dock USA genom Colin White. Den tredje perioden blev mållös, men bara 1.23 in i förlängningen avgjorde Cam Atkinson i powerplay för USA.

"Inga planer på att sakta ned"

””

Segern innebär att USA alltjämt toppar grupp B. Lettland - som blandat 3-2 mot Norge och 5-0 mot Sydkorea med 1-8 mot Finland - är kvar på kvartsfinalplats med sex poäng, en pinne för Danmark.

Hattrick av McDavid

Ny tvåa i gruppen på tio inspelade poäng - lika många som USA - är Kanada. Detta efter klara 5-0 mot Norge, sedan storstjärnan Connor McDavid gjort hattrick. Redan efter 1.23 i den första perioden slog den 21-årige Edmontonstjärnan till med sitt första mål, och han har nu totalt svarat för 10 poäng (4+6) på fyra matcher, vilket ger en fjärdeplats i poängligan.

””

Norge är därmed kvar på sjunde och näst sista plats i gruppen, dock med betryggande tre poäng ned till nollpoängaren Sydkorea.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons