TT-Sport

Välbe: Avstängningarna ska överklagas

TT-Sport Artikeln publicerades

Nyligen stängdes sex ryska skidåkare av från OS på livstid på grund av dopningsanklagelser i samband med OS i Sotji 2014. Ryska skidförbundets ordförande Jelena Välbe berättade på en presskonferens inför tävlingarna i Gällivare att förbundet kommer överklaga domarna till Idrottens skiljedomstol Cas.(TT)

Nyligen stängdes sex ryska skidåkare av från OS på livstid på grund av dopningsanklagelser i samband med OS i Sotji 2014. Ryska skidförbundets ordförande Jelena Välbe berättade på en presskonferens inför tävlingarna i Gällivare att förbundet kommer överklaga domarna till Idrottens skiljedomstol Cas.

– Jag vet att vi är rena och vi kan se alla i ögonen. Vi ska kämpa för att rentvå våra namn, sade Välbe, som kallar avstängningarna för konspirationer, enligt SVT.

– Det har inte varit några förhör med dem sedan besluten kom och de har inte fått någon konkret motivering till varför de stängdes av.

Internationella skidförbundet (Fis) har ännu inte tagit något beslut om åkarna ska stängas av även i världscupen, men om det blir så kommer även det beslutet att överklagas, enligt Välbe.