Annons
Nyheter

Åklagare vill se allsvensk spelare utvisad

Den allsvenska fotbollsspelare som åtalats för våldtäkt mot barn värjer sig på alla punkter. Han riskerar minst två års fängelse, dessutom utvisning och ett stort skadestånd, men hävdar själv att det handlat om frivilligt sex med en flicka som hunnit fylla 15.(TT)
Publicerad 7 maj 2018
””

Detta påstående går på tvärs mot vad åklagaren hävdar.

””

"Inget att dölja"

Annons

Spelaren kom i sällskap av häktesvakter till rättegångsförhandlingen, med huva uppdragen över huvudet. Han såg beslutsam ut och väjde inte med blicken.

””

Hans klient hoppas på friande dom och att han därefter ska kunna komma tillbaka som allsvensk fotbollsspelare, berättar Mikael Sundman.

””

Domstolen har flera knäckfrågor att reda ut. Försvarssidan hävdar att flickan är äldre än vad hon uppgivit för svenska myndigheter, men eftersom rättegången hålls bakom stängda dörrar kan Mikael Sundman inte utveckla detta närmare utanför rättssalen.

Två års minimistraff

Åklagaren hävdar att spelaren haft sex med flickan i september 2016 och i juni 2017. Även om den åtalade alltså medger att han har haft sex med henne, så nekar han till att det skett just vid de tidpunkter och på de platser som anges i åtalet.

Åklagare Rikard Darell vill inte i förväg avslöja vad han kommer att yrka på för straff, men säger att två års fängelse är lägsta straff för våldtäkt mot barn. Att han dessutom yrkar på tio års utvisning vid fällande dom är helt enligt Åklagarmyndighetens riktlinjer, understryker han.

Flickans målsägarbiträde kräver spelaren på 200 000 kronor i skadestånd.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons