Nyheter

Västerås tog ett stort steg mot SM-final

Trots ledning 3-0 i halvtid mot Hammarby så blev det dramatiskt när Västerås SK gick fram till 2-0 i matcher i SM-semifinalen i bandy. Hammarby kämpade sig tillbaka till 3-3, men Simon Jansson kunde fixa segern med sitt 4-3-mål på tilläggstid.(TT)
Publicerad 8 mars 2019

I ett ganska ymnigt snöfall på Zinkensdamm i Stockholm så tog Västerås kommandot direkt och efter knappt sju minuter satte Simon Jansson ledningsmålet. Jansson assisterade sedan till Tobias Holmbergs 2-0 efter en kvart. Snön gjorde Zinkensdamm svårspelad och många trodde nog att domaren skulle dela upp matchen i 3x30 minuter för att få bort en del snö, men så blev det inte. I stället satte Jesper Hermansson 3-0 till gästerna efter en hörna i 30:e minuten vilket också blev halvtidsresultatet.

””

Starkt i andra

För Hammarby var målsättning klar inför andra halvlek.

””

Hammarby började också starkt i andra halvlek, delvis hjälpta av att Västerås hade två spelare utvisade. Men det krävdes en straff för att Christoffer Fagerström till slut skulle få in bollen bakom Henrik Kjellsson i Västerås.

Jansson avgjorde

Ett härligt genombrott av Ilja Grachev gav Kalle Spjuth öppningen till 2-3 och med tio minuter kvar kvitterade David Pizzoni Elfving. De sista minuterna blev en kamp i snöfallet och till slut kunde Simon Jansson med sitt andra mål för kvällen sätta avgörande 4-3.

””
””

Västerås kan säkra en finalplats hemma på måndag kväll.

TT