Nyheter

Vem får chansen bredvid Berg?

När Ola Toivonen tackade för sig uppstod en ledig plats i startelvan. Inför Nations League-premiären mot Turkiet är frågan: Vem får spela intill Marcus Berg? John Guidetti eller Isaac Kiese Thelin, eller blir det Viktor Claesson?(TT)
Publicerad 8 september 2018

"Rätt tillfälle att lämna landslaget", sade Ola Toivonen i slutet av augusti och rundande av tiden i Blågult.

"Rätt tillfälle" går även att applicera till situationen för några av spelarna i förbundskapten Janne Anderssons landslag. När Toivonen, efter 64 landskamper och ett lyckat VM i Ryssland, inte är med längre finns nämligen en åtråvärd plats i startelvan till Nations League-premiären mot Turkiet på måndag.

John Guidetti och Isaac Kiese Thelin är två av spekulanterna.

"Göra mitt bästa"

””
””

Kiese Thelin:

””
””

Claesson som anfallare?

Utöver duon finns mittfältaren Viktor Claesson med i snacket. 26-åringen är van vid rollen från tiden i allsvenska Elfsborg och har sedan flytten till ryska Krasnodar varit en del av klubbens tremannaanfall.

””

Under den här samlingen var det tänkt att Claesson skulle få testa positionen i landslaget - men det var innan Emil Forsbergs ljumskskada.

Vem som nu får chansen från start återstår att se.

Men en sak är Andersson tydlig med: 0-2-förlusten mot Österrike gjorde honom inte klokare kring vem som ska starta bredvid Marcus Berg.

””

TT