Annons
Nyheter

Washington slog ut mästarna: Extra skönt

Jevgenij Kuznetsovs genomåkning med kyligt avslut i förlängningen avgjorde. Washington slog ut det regerande mästarlaget Pittsburgh i NHL-slutspelet. - Det känns extra skönt att det är Pittsburgh vi slår ut, säger Kuznetsov.(TT)
Publicerad 8 maj 2018

Washington, som nu får möta Tampa Bay i semifinalen, har inte gått förbi kvartsfinal sedan 1998, då man slog Buffalo i semifinalen och sedan förlorade Stanley Cup-finalen mot Detroit.

Flera gånger de senaste åren har de blivit utslagna av Pittsburgh.

””
””
Annons

Det blev en dramatisk men inte speciellt målrik sista match i Pittsburgh. Under ordinarie matchtid blev det bara mål i andra perioden, först 1-0 till Washington via Alex Chiasson, sedan 1-1 av Pittsburghs Kris Letang.

Avgjorde efter sex minuter

I förlängningens sjätte minut kom det avgörande misstaget. Pittsburgh tappade pucken vid egen blå linje. Alexander Ovetjkin skickade den till Kuznetsov som gled igenom avslappnat och satte pucken bakom hemmalagets Matt Murray.

””

Nicklas Bäckström kunde inte spela matchen på grund av den handledsskada som han fick i den femte kvartsfinalen. Och André Burakovsky är borta sedan tidigare efter en operation.

"Största jag varit med om"

Ende svensken i Washingtons segerrusiga lag var backen Christian Djoos.

””
””

Resultatet innebär att Pittsburghs svenskar Patric Hörnqvist och Carl Hagelin kan bli aktuella för att ansluta till VM i Köpenhamn.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons